Shopping

Malaga är en av de största staden i Andalusien och längs hela Costa del Sol på nästan en miljon invånare. Alla butiker som du kan tänkas behöva finns därför i staden och självklart finns även vissa specialiteter för shopping som lockar folk utifrån.

Söker man skor och kläder går man framför allt till Calle Larios eller gatan mittemot, Calle Nueva, för att shoppa. Här finns välkända skoaffärer så som Antonio Parriego och Nicolas, som garanterat erbjuder skor av hög kvalitet. Vill du kolla på kläder har du på samma gata alternativ på butiker som Mango, Massimo Dutti, Bershka och Pull & Bear. Samtliga av dessa är klädkedjor som finns överallt i Spanien och är därför tryggt och kvalitetssäkert. Vid Calle Larios finner du också en biograf och flertalet restauranger om du behöver en paus från din shopping. Söker du märkeskläder bör du besöka El Corte Inglés, där du hittar märken som Armani, Versace, Dolce Gabana och mycket mer.

I och med att Malaga är en stad av kultur bör det inte vara ett problem att finna en present i form av en souvenir. Det finns många små butiker längs gatorna som säljer alltifrån livsmedel till souvenirer, men du kan också besöka museer och kulturhus för att fynda. Det kan vara en god idé att göra ett besök på Mercado Central Atarazanas där du kan finna allt från färska råvaror till fina kulturella souvenirer till ett bra pris. Människorna på marknaden är ofta mycket trevliga och marknaden brukar vara en fröjd i sig att uppleva.

Vin och annan alkohol köper man vanligtvis på Ultramarinos Zolio som ligger på Calle Granada. Här hittar du också passande tilltugg såsom goda ostar, korvar eller andra sötsaker. Vanligtvis är alkoholen aningen billigare än i Sverige med tanke på den fasta momsen.

Malaga är en relativt ”trång” stad med tanke på sina nästan en miljon invånare. Allt ligger inom gångavstånd, vilket gör att du genom en promenad lätt kan hitta vad du söker. Gatorna är fyllda med butiker med varierande priser och kvalitet. Shopping handlar oftast om att hitta något som passar din personliga stil. Se dig omkring och testa olika ställen för att hitta ditt favoritställe. Det finns inte ont om restauranger och fik om du behöver sätta dig ned för att äta eller dricka något spanskt medan du vilar fötterna.

Här följer några heta tips på butiker man inte får missa att besöka när man är i Málaga.

Librería Luces
Denna privata bokhandel har funnits i närmare 20 år och erbjuder en stor variation och bredd på böcker och titlar. Librería Luces tillhör gruppen Librerías con Huella, vilken syftar till att främja den lokala kulturen genom att privata bokhandlare samarbetar för att skapa attraktiva kulturella referensplatser.
Adress: Alameda Principal 16

Viva La Feria
Med tanke på att Flamencodansen har sitt ursprung i Andalucia är det näst intill ett måste att besöka Viva La Feria. En charmigt genuin butik som slog upp dörrarna för 30 år sedan då grundarna Rosa och Antonio valde att gå sin egen väg och erbjuda Málagabor äkta handgjorda flamencoklänningar och -accessoarer av bästa material. Ett utmärkt tillfälle att köpa med sig en äkta handgjord solfjäder som minne från denna underbara stad!
Adress: Calle Cisneros 4

Centro comercial Vialia (shoppingcenter)
Detta enorma shoppingpalats är byggt i Málagas forna tågstation, vilket så klart ger besökarna en mäktig känsla och en spännande shoppingupplevelse. Här finns allt från de riktigt dyra lyxbutikerna till de stora shoppingkedjorna som Zara, H&M och katalanska Desigual. Du finner även lockande outlets för Zara Home, Virgin och Swarowski. Vialias översta plan erbjuder både bio, bowling och flera restauranger.
Adress: Explanada de la Estación

Calzados Hinojosa
Denna skobutik har anor ända från 20-talet och är än idag beläget i de ursprungliga lokalerna i centrum av Málaga mitt emot San Juan kyrkan. Butiken erbjuder en bred och varierad kollektion av så kallade alpargatas, den typiska spanska sandalen gjord i naturfiber. Här hittar du skor för hela familjen, liten som stor!
Adress: Calle San Juan 20

Cerería Zalo
Det var i slutet av 80-talet som Miguel Gonzalo Ojeda, barnbarn till Miguel Ojeda Torrecilla som drev den berömda vaxbutiken ”La Custodia”, öppnade Cerería Zalo i Málaga stad. Nu för tiden tillverkar och säljer företaget alla möjliga typer av vaxljus till både dekoration och religiösa ändamål.
Adress: Calle Santa María 10

Vill man bo mitt i smeten i Malaga ska man spana in Mate Larios. Här bor man bekvämt mitt i Malaga med nära till allt. När man behöver en paus från shoppingen, kan man traska tillbaka till hotellet och ta ett dopp i poolen uppe på hotellets takterass.

<< Tillbaka till Malaga