Nattliv och nöje

Det finns mycket att se och uppleva i Malaga, oavsett vad du föredrar och vem du är. Somliga åker dit för solen, värmen och det svalkande Medelhavet. Andra för kulturen, affärslivet eller möjligtvis för det intensiva och pulserande nattlivet. Malaga kan alltså erbjuda en otrolig variation av aktiviteter och sevärdheter som oftast gör din tid till otillräcklig.

Malaga ligger vid Costa del Sol och har långa och fina stränder som du kan tillbringa din solsemester på. Den varmaste vintern i Europa ger dig garanterat en chans för sol och bad om det är vad du önskar. Många stränder erbjuder kvällsöppna barer på vilka du kan ta dig en drink för att avnjuta de svalkande kvällarna vid stranden och i Medelhavets härliga bris. Det är inte ovanligt att det pågår någon sorts festivitet vid stranden som ger dig underhållning om det är vad du söker.

På Malagas späckade gator hittar du alltifrån tysta och lugna barer som erbjuder avslappning med dryck, mat och musik till studsande aktiva nattklubbar med dansgolv, scenaktiviteter eller andra uppvisningar. Gatorna och till och med stränderna är fyllda med ljud, ljus och god stämning året om, kvälls- och nattid såväl som dagtid.

Om du är intresserad av sport finns det ett härligt utbud av sportbarer som kan tillfredsställa sportfånen inom dig och samtidigt mätta dig med mat och dryck. Heja fram dina favoriter på storbildskärm tillsammans med dina vänner.

Spanien, och speciellt Malaga, är mycket religiöst och firar därför många högtider enligt den gregorianska kalendern. De anordnar årligen flera festivaler, karnevaler och andra stora event. Du kan räkna med att du under din semester eller vistelse i Malaga kommer att komma i kontakt med en eller annan festivitet på gatorna. Festival i Malaga betyder ofta graciös utklädnad och glädjerik dans.

Precis som i Sverige är nattlivet i Malaga mest intensivt och fartfyllt under helgen, eller torsdag till lördag. Under dessa dagar får man uppfattningen av att staden aldrig går och lägger sig. Festandet pågår ofta långt in på småtimmarna.

Liceo är en av de mest aktiva nattklubbarna i Malaga. Här finner du en massiv byggnad på flera våningar och med flertalet avdelningar och rum. Denna nattklubb rekommenderas du inte att gå till om du söker en lugn kväll, utan den är mer för den fartfyllde festprissen. Musiken går i genren av house/electronic och det bjuds bland annat på lasershow som lyser upp lokalerna på ett häftigt sätt.

Vill man besöka riktigt pampiga och stora nattklubbar tar man pendeltåget till Puerto Marina i den närliggande kustorten Benalmádena.

Här kommer några tips på bra uteställen i Malaga.

Club Liceo
Detta är ett utmärkt ställe att besöka om man vill dansa hela natten lång till bra musik i stora lokaler. Klubben har två större våningar som är indelade i skilda rum som erbjuder olika musikstilar.
Adress: Calle de las Beatas 21

Sala Wengé
Ett riktigt coolt alternativ på nattklubb som dessutom ofta står värd för roliga events av alla möjliga slag.
Adress: Calle Santa Lucía 11

Theatro Club
Den här nattklubben är mycket mer än bara ett vanligt diskotek. Klubben andas utöver partystämning mycket kultur, vilket görs tydligt i det faktum att klubben även arrangerar olika kulturella aktiviteter samt stöttar lokala konstnärer.
Adress: Calle Lascano 5

Siempre Así
Är du en latinoälskare är detta stället för dig! Här på Siempre Así kan du dansa salsa hela natten lång och dessutom avnjuta några av Málagas absolut smaskigaste drinkar.
Adress: Calle de los Convalecientes 5

Bra hotell i Malaga >>